Cakrani e eksporton të gjithë vajin/ Fermerët bëhen bashkë, shesin në Itali të gjithë stokun e një viti më parë

17/08/2023 15:25

Për herë të parë fermeri i zonës së Cakranit po shet vaj ulliri jo vetëm në tregun vendas, por edhe jashtë.

Vaji i ullirit nga kjo zonë po shkon për eksport me vendet e rajonit dhe Itali. Këtë vit  u shit e gjithë sasia, madje edhe stoku i mbetur nga vjet
Kreu i njësisë administrative Cakran, Ferdinant Korçari thotë se në këtë zonë me prodhimin e 410 mijë rrënjëve ullinj punojnë nëntë fabrika.

Këtë vit u prodhuan 10 mijë tonë vaj ulliri vetëm në zonën e Cakranit.

Top Channel