5.4% më pak krim gjatë shtatë mujorit të parë të 2023-shit në Itali

16/08/2023 16:22

Në total 1,228,454 krime u raportuan në Itali në shtatë muajt e parë të vitit 2023, sipas shifrave të publikuara nga Ministria e Brendshme të martën.

Kjo paraqet një rënie prej 5,46% në të njëjtën periudhë të vitit 2022. Numri i vrasjeve të raportuara mbeti i qëndrueshëm në 195, tha ministria. Megjithatë, numri i vrasjeve që i atribuohen krimit të organizuar ra me 36,36%.

Femicidet ranë me 7.79% në 71, nga të cilat 57 u kryen brenda familjes, duke përfshirë 35 nga një partner intim ose ish-partner intim. Në periudhën raportuese grabitjet e armatosura ishin 15,486 dhe vjedhjet në 554,975, një rritje e lehtë krahasuar me vitin 2022.

Gjithsej 434,940 persona u raportuan në polici, nga të cilët 86,543 u arrestuan. Kjo krahasohet me 490,097 persona të raportuar dhe 90,451 të arrestuar në të njëjtën periudhë të vitit 2022.

Top Channel