Manchester/ Policia i zbulon shtëpitë e barit shqiptarëve, vlera 9 milion paund

08/07/2023 12:31

Një hetim njëmujor i policisë në Britani për “bandat kriminale” ka çuar në më shumë se 50 arrestime, 10,000 bimë kanabisi të sekuestruara me vlerë milionë paund.

Operacioni i Policisë së Mançesterit kishte për qëllim trajtimin e “grupeve kriminale shqiptare” lidhur me rritjen e kanabisit dhe pastrimin e parave në të gjithë rajonin.

“Bandat kriminale, të përfshira në disa nga krimet më të rënda dhe më të tmerrshme, përdorin prodhimin dhe shitjen e kanabisit si një pjesë themelore të sipërmarrjeve të tyre kriminale. Unë e kuptoj që njerëzit kanë pikëpamje të ndryshme për kanabisin, por unë do t’u bëj thirrje njerëzve që e shohin atë vetëm si një qese me barërat e këqija të mendojnë dy herë për implikime dhe shfrytëzimin e dhunën që është e lidhur në mënyrë të pamohueshme me kultivimin e kanabisit.”- tha Inspektori i detektivit Paul Crompton

10,000 bimët e kanabisit të sekuestruara arritën në një vlerë prej rreth 9 milion £, ndërsa oficerët konfiskuan gjithashtu rreth 24,000 £ në para.

Në total u arrestuan 53 persona, kryesisht për kultivim kanabisi dhe për marrjen e energjisë elektrike, por edhe një sërë veprash të tjera, duke përfshirë pastrim parash, posedim droge me qëllim furnizim dhe armëmbajtje.

Crompton paralajmëroi se prodhimi i kanabisit shpesh mund të lidhet me forma të tjera të kriminalitetit.

Top Channel