Polonia ka dërguar 500 policë në kufirin e saj me Bjellorusinë për shkak të “situatës së tensionuar” atje, tha ministri i brendshëm polak Mariusz Kaminski.

Sipas Gardës Kufitare Polake, 187 persona u përpoqën të kalonin në Poloni ilegalisht nga Bjellorusia dje.

“Për shkak të situatës së tensionuar në kufirin me Bjellorusinë, kam vendosur të forcoj kufirin tonë me 500 policë polakë nga njësitë parandaluese dhe kundër terrorizmit”, shkroi Kaminski në Twitter.

Ata do të bashkohen me 5000 roje kufitare dhe 2000 ushtarë që ruajnë sigurinë e këtij kufiri”.

Top Channel