“Sport me doping të lejuar”. Ky mund të jetë slogani i idesë së çmendur që vjen nga një biznesmen australian që synon të organizojë Olimpiadën me persona të dopuar.

Aron D’Souza, president i Lojërave të Përmirësuara, synon të mbështesë legjitimitetin e barnave që përmirësojnë performancën për atletët. Do të jenë pesë disiplina të pranuara në edicionin e parë që duhet të zhvillohet në dhjetor 2024: atletikë, not, pesha, gjimnastikë dhe sporte luftarake.

Krijuesi i Lojërave Olimpike të dopingut është i bindur se atletët janë të rritur dhe kanë të drejtë të bëjnë me trupin e tyre atë që duan: trupi im, zgjedhja ime; trupi juaj, zgjedhja juaj. Asnjë qeveri, asnjë federatë patronuese e sportit, nuk duhet të marrë vendime të tilla. për atletët, veçanërisht në lidhje me produktet e rregulluara dhe të miratuara nga Ushqimi dhe Barnat.

Tashmë ekziston një faqe interneti, me një video që pretendon të tregojë “njeriun më të shpejtë që ekziston”. Ai ka thyer rekordin e Usain Bolt në 100 metra dhe ka zhbllokuar potencialin e vërtetë atletik të fizikut të tij. Por bota nuk është gati për të. Lojërat Olimpike e urrejnë atë. Ai është sharë. Ai do të shfajësohet.

Kjo faqe fton fansat që të vijnë dhe ta Usain Bolt të konkurrojë në Lojërat e Përmirësuara 2024. Ai gjithashtu akuzon Komitetin Olimpik Ndërkombëtar për denigrimin e “atletëve të dopuar” dhe rendit rekordet botërore “të dopuara” të refuzuara nga IOC.

Propozimi ka ngritur disa kritika, duke përfshirë ato të Komitetit Olimpik Australian, i cili e ka përcaktuar idenë si të rrezikshme dhe të papërgjegjshme.

“Ne nuk dimë pothuajse asgjë për këtë organizatë, por sporti duhet të jetë i pastër dhe duhet të jetë i sigurt për të gjithë atletët,” tha shefi ekzekutiv i AOC Matt Carroll të hënën.

Komiteti Olimpik Australian beson se koncepti i lojërave të rritura me doping është i rrezikshëm dhe i papërgjegjshëm.

Top Channel