Ta blesh vdekjen me para! Të pestë personat në nëndetësen e Titanikut vdiqën pas “shpërthimit katastrofik”

22/06/2023 21:31

Të pestë në bordin e nëndetëses së zhdukur Titan besohet se kanë vdekur, tha kompania që operon nëndetësen në një deklaratë.

“Tani besojmë se CEO ynë Stockton Rush, Shahzada Dawood dhe djali i tij Suleman Dawood, Hamish Harding dhe Paul-Henri Nargeolet, fatkeqësisht kanë humbur,” thuhet në një deklaratë të OceanGate.

“Këta njerëz ishin eksplorues të vërtetë që ndanin një frymë të veçantë aventure dhe një pasion të thellë për të eksploruar dhe mbrojtur oqeanet e botës. Zemrat tona janë me këta pesë shpirtra dhe çdo anëtar të familjeve të tyre gjatë kësaj kohe tragjike. Ne pikëllojmë humbjen e jetës dhe gëzimin që ata sollën për të gjithë ata që njihnin.”

Në një konferencë shtypi minuta më vonë, Admirali John Mauger – i cili drejton kërkimin – konfirmoi se një automjet i drejtuar nga distanca kishte zbuluar konin e bishtit të nëndetëses së zhdukur, afërsisht 1600 metra nga harku i Titanikut në fund të detit.

Mbetjet shtesë u gjetën aty pranë, me z. Mauger duke shtuar: “Në konsultim me ekspertë nga brenda komandës së unifikuar, mbetjet janë në përputhje me humbjen katastrofike të dhomës së presionit. Në emër të Rojës Bregdetare të SHBA dhe të gjithë komandës së unifikuar, unë u ofroj ngushëllimet më të thella familjeve.”

Nuk duket të ketë ndonjë lidhje midis zhurmave dhe vendndodhjes në fund të detit”, tha Mauger, ndërsa shtoi se nuk dihej koha e shpërthimit.

Të enjten herët në mëngjes, ishte konfirmuar se në vendin e kërkimit ishte gjetur një “fushë mbetjesh” .

Kanë kaluar pesë ditë që kur pasagjerët e Titan-it u nisën në një zhytje dy-orëshe për të parë rrënojat e Titanikut – dhe ekipe nga shumë vende kanë kërkuar mijëra kilometra katrorë në kërkim të anijes me madhësi minivan.

Të mërkurën, Roja Bregdetare e SHBA kishte parashikuar që furnizimi ajror i anijes do të mbaronte rreth orës 13:00.

Gjetja e nëndetëses të zhdukur në një mjedis krejtësisht të errët u krahasua me zbulimin e një gjilpëre në një kashtë – dhe sipas ekspertëve, edhe automjetet e specializuara në fund të detit mund të shohin vetëm për disa metra.

Top Channel