Së shpejti do të bëhet transplanti i veshkës në shërbimin e Nefrologjisë në QSUT.

Ndonëse ky projekt  ka nisur para disa vitesh  në bashkëpunim më një ekip mjekësh italianë, u arrit të kryhej vetëm një transplant pasi  ky shërbim në QSUT nuk  ofronte kushtet e përshtatshme.

Por tanimë vjen një lajm i mirë për pacientët me insuficiencë renale të theksuar pasi do të mund të kryejnë transplant në  spitalin publik.

Bëhet fjalë për të nisur me transplantin e veshkës, besojmë Brenda vitit do të nis transplanti në spitalet publike nga mjekët tanë me mbështetjen e mjekëve Italianë”-shprehet Arben Gjata.

Laboratori i ri dhe riknostruksioni  i ambienteve në spitalet publike , sterilizimi i pajisjeve mjekësore do te bëjnë të mundur tashme që të kryhen dhe ndërhyrje të këtyre përmasave që deri më tani janë kryer jashtë Shqipërisë apo në spitale jopublike.

Kërkon përpilimin e ligjit të veçantë futjen e Shqipërisë në bankën e transplanteve europiane dhe bindjen e popullatës që të dhurojë organet se bëhet fjalë për mëlçinë që merret nga donatorë të gjallë që kanë humbur jetën dhe që mund të dhurojnë organet”– shton Arben Gjata.

Transpalnit i veshkave deri më tani është mundësuare falë paketave spitalore ne spitale jopublike  të financuara nga fondi i detyrueshëm i kujdesit shëndetësor.

Top Channel