Një çift i sapomartuar në Indi vdes natën e martesës, pësojnë arrest kardiak

05/06/2023 09:26

Një çift i porsamartuar vdiq natën e tyre të martesës për shkak të arrestit kardiak. Sipas raportimeve, çifti i sapomartuar, Pratap Yadav (24) dhe Pushpa Yadav (22), shkuan të flinin në dhomën e tyre dhe u gjetën të vdekur të nesërmen.

“Raporti pas vdekjes së çiftit të sapomartuar zbuloi se të dy kanë vdekur nga arresti kardiak”, thanë zyrtarët e policisë për mediat.

Një ekip ekspertësh mjeko-ligjorë ekzaminuan dhomën e çiftit dhe zbuluan se në dhomë mungonte ajrimi dhe në mungesë të ventilatorit në tavan dhe mungesë qarkullimi të ajrit, ekzistonte mundësia e një arresti kardiak.

Vdekjet për shkak të sëmundjeve të zemrës si sulmet në zemër dhe arrestet kardiake janë në rritje në Indi. Është shumë e rëndësishme që dikush të ketë një njohuri të mirë të sëmundjeve të zemrës dhe simptomave të tyre. Një arrest kardiak nuk vjen me një sërë shenjash dhe simptomash. Megjithatë, zemra tregon shenja kur nuk është në gjendje të funksionojë siç duhet.

Simptomat e arrestit kardiak

Asnjëherë mos i humbisni ose mos i injoroni këto shenja paralajmëruese të arrestit kardiak, ato ju ndihmojnë të parandaloni vdekjen dhe shtrimin në spital.

-Frymëmarrje e shkurtër

-Lodhje ose lodhje ekstreme

-Dhimbje shpine

-Nauze dhe të vjella

-Dhimbje gjoksi, kryesisht anginë

-Rrahje të shpejta të zemrës

-Djersitje e tepruar

-Të fikët

-Humbja e shikimit

Cilat janë 4 shenjat më të zakonshme të arrestit kardiak?

-Kolaps i papritur

-Nuk ka puls

-Nuk ka frymëmarrje

-Humbja e vetëdijes

Top Channel