Starlink, shërbimi i komunikimit satelitor i nisur nga miliarderi Elon Musk, tani ka një kontratë të Departamentit të Mbrojtjes për të blerë këto shërbime satelitore për Ukrainën.

Lajmi u bë me dije nga Pentagoni. Përmes një komunikate për shtyp, Pentagoni thekson se: “Ne vazhdojmë të punojmë me një sërë partnerësh globalë për të siguruar që Ukraina të ketë satelitin elastik dhe aftësitë e komunikimit që u nevojiten.”

Starlink është një kompani interneti satelitore që ofron mbulim super të shpejtë interneti edhe në mjediset më sfiduese në botë, nga zonat rurale me mbulim të rrjetit jashtëzakonisht të paqartë deri tek rasti i Ukrainës që është një zonë aktive lufte.

Musk më parë u zotua se do të vazhdojë të funksionojë interneti Starlink në Ukrainë “falas” edhe pse duke bërë diçka të tillë po humbiste para.

Sidoqoftë, kompania shkaktoi zemërim në Ukrainë në fillim të këtij viti pasi tha se kishte marrë hapa për të parandaluar shërbimin e saj nga kontrolli i dronëve. Kompania tha se nuk kishte dashur që Starlink të përdorej për “qëllime sulmi”.

Top Channel