I ra telefoni në ujë teksa po bënte selfie, zyrtari indian zbraz rezervuarin për ta gjetur

28/05/2023 22:32

Një zyrtar i qeverisë indiane është suspenduar pasi urdhëroi që të kullohej një rezervuar në mënyrë që të mund të gjente telefonin e tij. 

Inspektori i ushqimit Rajesh Vishwas i ra telefoni në digën Kherkatta ndërsa po bënte një selfie, raportoi gazeta The Times of India.

Gjatë tre ditëve, më shumë se dy milionë litra ujë u pompuan nga rezervuari në mënyrë që ai të mund ta merrte atë.

Telefoni “i ngopur” me ujë u gjet, por nuk u ndez.

Z. Vishwas fillimisht u kërkoi zhytësve të kërkonin telefonin, duke pretenduar se ai përmbante të dhëna të ndjeshme qeveritare. Pasi nuk e gjetën, ai kërkoi që rezervuari të zbrazej.

Uji i zbrazur nga diga do të mjaftonte për të ujitur të paktën 1500 hektarë tokë, raportojnë mediat lokale.

Z. Vishwas u tha gazetarëve se uji ishte i papërdorshëm për ujitje dhe ai kishte marrë leje nga një zyrtar i lartë për të kulluar rezervuarin.

Autoritetet e pezulluan zotin Vishwas pasi ai u kritikua gjerësisht për shpërdorim të burimeve ujore.

India është një nga vendet më të stresuara nga uji në botë dhe temperaturat ekstreme kanë çuar në mungesë të madhe uji, duke shkaktuar humbje të të korrave, zjarre në pyje dhe ndërprerje të energjisë elektrike.

Top Channel