Princi Harry thekson se do të vazhdojë të mbajë përgjegjës botuesin e gazetave Mail, ndërsa thotë se është “thellësisht i shqetësuar” nga “fuqia, ndikimi dhe kriminaliteti i tyre i pakontrolluar”.

Deklarata e tij u zbulua si pjesë e çështjes së tij të privatësisë në gjyqin kundër Gazetave Associated. Ai gjithashtu pretendoi se ishte mbajtur jashtë diskutimeve të Familjes Mbretërore për marrjen e masave ligjore për hakerimin e telefonit. Harry mori pjesë në Gjykatën e Lartë për ditën e dytë të argumenteve ligjore të martën.

Duka i Sussex dhe gjashtë pretendues të tjerë, duke përfshirë Sir Elton John dhe baroneshën Doreen Lawrence – nëna e adoleshentit të vrarë Stephen Lawrence – pretendojnë se informacioni i tyre personal është marrë në mënyrë të paligjshme dhe është përdorur si material për Daily Mail.

Gazeta Associated i ka hedhur poshtë pretendimet si “njollosje të pahijshme”.

“E padrejta nuk është një fjalë mjaft e madhe për të përshkruar faktin që Associated po përpiqet në këtë fazë të hershme të më pengojë të paraqes pretendimin tim”, thuhet në deklaratën e Harryt.

“Nëse gazeta më me ndikim dhe më e njohur në MB mund t’i shmanget drejtësisë pa pasur një gjykim të pretendimeve të mia, atëherë çfarë thotë kjo për industrinë në tërësi dhe pasojat për vendin tonë të madh. Po e sjell këtë pretendim sepse e dua vendin tim dhe mbetem thellësisht i shqetësuar nga fuqia, ndikimi dhe kriminaliteti i pakontrolluar i Associated”, shtoi ai.

Deklarata detajon historitë që duka pretendon se bazoheshin në informacione private që ishin marrë në mënyrë të paligjshme. Ato përfshijnë raporte për marrëdhëniet e tij me dy të dashurat. Ai kritikon gjithashtu një rrëfim për reagimin e tij, së bashku me atë të vëllait të tij William, ndaj publikimit të fotove të nënës së tij që po vdes në mediat italiane.

“Është vërtet e neveritshme”, thotë ai, me një “titull të papërpunuar”.

Në deklaratën e tij të dëshmitarit, Princi Harry tha se Familja Mbretërore – të cilës ai iu referua si Institucion – i kishte mbajtur informacione për mundësinë e ndërmarrjes së veprimeve ligjore në përgjigje të ndërhyrjeve në media. Princi përfundimisht u bë i vetëdijshëm se mund të ndërmarrë veprime ligjore për hakerimin e telefonit në vitin 2018, thotë ai.

Top Channel