Çmimet Oscar kanë shërbyer gjithmonë si një festë e filmave, duke skaduar kohë që nuk i kushtohet pjesës “Dhe Oscari shkon në” për brohoritjet për Hollywood.

Megjithatë, me filmat në një gjendje fluksi mes kalimit në transmetim dhe një pandemie globale që pengoi kinematë, votuesit e Akademisë duket se po përpiqen të arrijnë një ekuilibër midis transmetimit dhe filmave të suksesshëm, dhe nëse ata mund të jenë, nëse jo gjithçka kudo menjëherë, të gjitha gjërat për të gjithë njerëzit.

Nëse çmimet e Akademisë janë të vërteta, “Everything Everywhere All at Once” do të largohet me pajisjen më të lakmuar. Pasi ka grumbulluar nderime nga regjisorët, producentët, shkrimtarët, aktorët dhe redaktorët, statusi i saj kryesor është forcuar.

Nëse ky parashikim qëndron, votuesit e Oscar-it do të vajosin një film që në fakt lulëzoi në arkë, duke fituar më shumë se 100 milionë dollarë në mbarë botën, ndërkohë që ndihen ende të dobët në krahasim me titanët që kanë udhëhequr një rikthim në film.

Dhe në fakt, ashtu ndodhi. Çmimi më i rëndësishëm i natës, ai i kategorisë “Fotografia më e mirë”, u fitua nga filmi “Everything Everywhere All At Once“, i cili mori në shtëpi disa çmime të Akademisë, por kryesori ishte ai i filmit më të mirë, duke mbuluar një spastrim të çmimeve kryesore të dielën mbrëma.

Filmi kryesoi mes filmave të nominuar në Oscar-in e 95-të, me 11 nominime. “Everything Everywhere All At Once” fitoi shtatë nga ato çmime. Para mbrëmjes së sotme, filmi kishte fituar dy çmime Golden Globe, pesë Critics’ Choice Awards (përfshirë filmin më të mirë) dhe katër Screen Actors Guild Awards.

Top Channel