Adidas hodhi në gjyq markën luksoze të veshjeve Thom Browne Inc me pretendimin se përdorimi i ‘vijave të famshme’ i përket tyre, firmës së gjigandit të veshjeve sportive. 

Juria në Manhatan e hodhi poshtë pretendimin dhe tha të enjten se modelet paralele të vijave të shtëpisë së modës nuk kishin gjasa të shkaktonin konfuzion të konsumatorëve me produktet e Adidas, duke i dhënë fund debatit që filloi më 3 janar.

Thom Browne kishte argumentuar se, ndër të tjera, modelet e saj kanë një numër të ndryshëm vijash.

Adidas paditi markën e stilistit të Nju Jorkut Thom Browne në 2021, duke pretenduar se modelet me katër shirita dhe “Grosgrain” të Thom Browne në këpucët e saj shkelin të drejtat e saj të markës tregtare me tre vija.

Adidas ka ngritur mbi 90 padi dhe ka nënshkruar më shumë se 200 marrëveshje zgjidhjeje që nga viti 2008 në lidhje me markën tregtare, sipas dokumenteve gjyqësore në këtë rast. Thom Browne më parë përdori një dizajn me tre shirita në veshjet e tij, duke e ndryshuar atë në modelin me katër vija pasi Adidas kundërshtoi në 2007.

Thom Browne tha se konfuzioni midis modeleve të kompanive nuk ka gjasa sepse ato “operojnë në tregje të ndryshme, duke u shërbyer klientëve të ndryshëm dhe ofrojnë produktet e tyre me çmime jashtëzakonisht të ndryshme”. Ai tha gjithashtu se vijat janë një element i zakonshëm i dizajnit për veshjet.

Top Channel