Libri i shumëdiskutuar autobiografik i Princit Harry u botua të hënën, mes shumë polemikash. Teksa Harry trajton jetën e tij dhe anëtarët e familjes mbretërore, rezultatet thonë se Mbreti Çarles doli më mirë nga të tjerët.

 

Mbreti Çarls

Është një portretizim kryesisht simpatik i mbretit Charles. Nga e gjithë familja mbretërore, ai del më i miri.

Vëzhgimet e Princit Harry për babain e tij përforcojnë imazhin që shumë kanë për të. Ai e përshkruan “Pa” si një burrë të ndjeshëm, libërdashës, i cili u përpoq të lidhej emocionalisht me Harry-n pas vdekjes së Dianës.

Ajo që thotë Harry për Queen Consort do të jetë e vështirë për babain e tij.

Camilla, Bashkëshortja e Mbretëreshës

Për Camilla, Queen Consort, ka qenë e vështirë. Por qëndrimi i Harrit për njerkën e tij është gjithashtu plot kontradikta.

Ai fillimisht e akuzon atë se i afrohet shtypit tabloid për të përmirësuar imazhin e saj publik. Një strategji, tha ai, që e bëri atë “të rrezikshme”.

Në të njëjtën kohë, në një kapitull tjetër, ai shprehet më i dashur, madje dhe admirues, nga lumturia që ajo ka sjellë për babait të tij.

William, Princi i Uellsit

Princi William vjen me disa kritika të rënda dhe të përsëritura. Libri ka ndryshuar mënyrën se si ne e shohim marrëdhënien e vëllezërve, Willy dhe Harold, siç e dimë tani që e quajnë njëri-tjetrin.

Tensioni mes tyre daton prej dekadash, thotë ai. Uilliami është paraqitur këtu si vëllai i madh i zemëruar, i frustruar dhe i dëshpëruar. Nuk përputhet me personalitetin e tij publik të familjes mbretërore

Katerina, Princesha e Uellsit

Kjo është shumë Kate kundër Meghan. Për Harry-n, kunata e tij është gjithmonë Kate, kurrë Katerina.

Referencat për të janë shpesh personale dhe kanë dalë nga kujtimet e momenteve private.

Harrit nuk i pëlqeu portretizimi mediatik i dy grave si rivale, por ky është konteksti në të cilin shkruhet shpesh në librin e tij Princesha e Uellsit.

Kate nuk i pëlqen të ndajë një shkëlqyes buzësh dhe ka pasur atë keqkuptim famëkeq për fustanet e nuseve, thotë Harry, duke ndarë detaje personale.

Meghan, Dukesha e Sussex

Për burrin e saj, ajo është Meg. Ajo ka ndryshuar jetën për Harry-n.

Pjesa më e madhe e kujtimeve të Harry-t mbulojnë jetën e tij para Meghan-it. Por ndikimi i saj shkëlqejnë kur ajo është në skenë. Ai thotë se shkrimi i Spare do të kishte qenë “logjistikisht, fizikisht, emocionalisht dhe shpirtërisht” i pamundur pa të.

Për disa, Harry është shpëtuar prej saj dhe ka zgjedhur një jetë lirie dhe lumturie të jashtëzakonshme. Për të tjerët, është e kundërta.

Harry, Duka i Sussex

Libri tani do të jetë një pengesë në rrugën e pajtimit që Harry thotë se dëshiron me familjen e tij. Gjetja e një armëpushimi duket e paimagjinueshme për momentin. Besimi është thyer.

Në intervistat e tij, Harry tha se nuk kishte folur me babanë apo vëllain e tij për disa kohë. Këtu ka një trishtim nga të gjitha anët, por gjërat janë bërë personale dhe ky nuk është një pozicion i rehatshëm për familjen mbretërore.

Interesi për Harry-n dhe Meghan-in mbetet i lartë, por është e vështirë të gjykohet nëse kjo do të vazhdojë në muajt dhe vitet në vijim, tani historia e tyre është mirë dhe me të vërtetë atje.

 

Top Channel