Mund të mos jetë aq i famshëm sa “fustani i saj hakmarrës”, por një copë kadife mëndafshi me ngjyrë patëllxhani është ende një nga fustanet më ikonike të Princeshës Diana.

E ndjera mbretërore e veshi atë si për një portret zyrtar mbretëror në 1991, ashtu edhe për një panair në 1997, pak para vdekjes së saj.

Për herë të parë në më shumë se 25 vjet, fustani do të dalë në ankand dhe pritet të arrijë deri në 120,000 dollarë në një shitje të Sotheby’s në Nju Jork.

Veshja e ballit prej kadifeje prej patëllxhani të Princeshës Diana do të dalë në shitje për herë të parë në 25 vjet.

Dizenjuar nga couturier Victor Edelstein u shit për herë të fundit për 24,150 dollarë në vitin 1997, gjatë një ankandi bamirësie të Christie’s, me 79 fustane të dhuruara nga Diana. Shitjet arritën kolektivisht 3.25 milionë dollarë, duke përfituar organizatat e SIDA-s dhe kancerit, duke përfshirë Spitalin Royal Marsden, ku ajo shërbeu si presidente për tetë vjet.

Vendimin e saj për të shitur fustanet u quajt si “një simbol të fuqishëm të jetës së saj në ndryshim” pas divorcit të saj nga Princi Charles.

 “Megjithatë, jam jashtëzakonisht e lumtur që të tjerët tani mund të ndajnë gëzimin që pata duke i veshur ato”, ka thënë Diana.

Fustani në ngjyrë vjollce të thellë ishte pjesë e koleksionit të vjeshtës 1989 të Edelstein, megjithëse ai dizajnoi pamje të personalizuara për Princeshën për më shumë se një dekadë, sipas Sotheby’s.

Mario Testino (në foto) fotografoi Princeshën Diana me fustan verën e vdekjes së saj.

Ky fustan i Edelstein do të jetë pjesë e ankandit “The One” të Sotheby’s më 27 janar.

Top Channel