Edhe pse ajo është amerikane dhe u pa nga miliona njerëz në televizion si aktore, Meghan Markle njihet më së shumti për faktin që ka qenë pjesë e familjes mbretërore britanike pas martesës së saj me Princin Harry.

Kur të dy patën intervistën e tyre të parë me Oprah, shumica e njerëzve patën një pëlqimndaj saj, por duket se kohët e fundit kjo mbështetje ka ardhur duke u zbehur. Që kur Politico e përfshiu atë së bashku me Donald Trump, Elon Musk, Kanye West, Elizabeth Holmes dhe Sam Bankman-Fried në një listë të “narcisistëve” për të cilët publiku ka humbur interesin, vlerësimet e Dukeshës së Sussex kanë rënë.

Dihet që tabloidet britanike dhe përgjithësisht pjesa më e madhe e mediave në atë vend janë pro kurorës, ndaj nuk është çudi që aty ta kritikojnë Markle me gjithçka. Por tani po ndodh që ato sulme po ndodhin edhe në tokën amerikane. Në Politico, rubrika e kontribuesit Joanna Weiss bëri që ata ta sulmonin atë si “të çmendur” dhe “mizogjene të rastësishme”, por Politico nuk është i vetmi sajt që e ka kritikuar ashpër Meghan-in, dhe më saktë, mini-seriali “Harry & Meghan”, i prodhuar nga Netflix.

Variety gjithashtu, përmes Andrew Wallenstein, president dhe analist kryesor i medias “Variety Intelligence Platform”, ishte kritik ndaj programit dhe jo drejtpërdrejt ndaj saj.

Nuk është se Harry dhe Meghan nuk kanë një histori që ia vlen të tregohet; paragjykimi me të cilin u përballën nga familja mbretërore dhe shtypi britanik ishte i tmerrshëm. Por tregimi i historisë ‘ad nauseam’ ka një feedback në rënie. Në një moment, edhe mendjet më të errëta në mesin e fansave të tyre do të lodhen nga rutina e tyre ndërsa ata luajnë kartën e viktimës pa pushim.

Problemi me ‘Harry & Meghan’ është se gjatë gjashtë episodeve të tij, Meghan dhe Harry kanë përsëritur atë që ishte tashmë në domenin publik, kështu që ta përsërisësh atë pa pushim është e lodhur audiencën amerikane. “The Hollywood Reporter” tha se:

Kur një subjekt deklaron se nuk janë lejuar kurrë të tregojnë anën e tyre më parë, një shikues me arsye mund të presë që ajo që vijon të ofrojë detaje të paparashikuara ose këndvështrime të reja. Megjithatë, pavarësisht intervistave të gjera me çiftin, së bashku dhe veçmas, pavarësisht se kurrë nuk kanë publikuar pamje të jetës së tyre private, “Harry & Meghan” ofrojnë shumë pak që ndjehen mjaft të freskëta për të merituar kohën e tij luksoze prej gjashtë episodesh për të gjithë, përveç vëzhguesve më të zjarrtë mbretërorë. 

Sipas një sondazhi të fundit të Newsweek, Meghan aktualisht është më pak e popullarizuar në Shtetet e Bashkuara sesa Princi William, Kate Middleton dhe Princi Harry. Në fakt, një përqindje më e vogël e amerikanëve (43%) si Meghan tani sesa britanikët në tetor 2019 (55%), viti i armiqësisë mediatike.

Top Channel