Në fund të nëntorit të vitit 2022, u publikua seriali “Wednesday”, një përshtatje e re e historisë së Familjes Addams. 

Më poshtë janë disa prej vecorive që e bëjnë kaq të mrekullueshëm serialin e rid he çfarë ndryshon nga hiti i vitit 1991.

Seriali u bë menjëherë hit, duke mposhtur sezonin e ri të  “Stranger Things” për sa i përket shikimeve.

Vetë Tim Burton ka punuar në shfaqje, kështu që të gjitha rekuizitat janë në stilin e tij të veçantë. Personazhi kryesor është një vajzë melankolike, Wednesday Addams, vajza e Gomez dhe Morticia.

Ajo nuk mundi të përshtatej në një shkollë të zakonshme, kështu që prindërit e dërguan në një shkollë të mbyllur për të dëbuarit, të cilët janë adoleshentë të çuditshëm si ajo.

Ashtu si në filmin ikonik për familjen Addams, ajo ka dy gërsheta, është e veshur me të zeza dhe është antisociale.  Por personazhi i ri është shumë e ndryshme nga ajo e vjetra.

Dallimi i parë kryesor është mosha e saj . Në shumicën e filmave të familjes Addams, vajza e re është rreth 10-13 vjeç, ndërsa në serialin e Netflix, ajo mbush 16.

Gjithashtu, në shfaqjen e 2022 përmenden aftësitë e mbinatyrshme të familjes dhe të tjera.

Për shembull, Morticia Wednesday  ka rregullisht vizione të së shkuarës dhe të së ardhmes.

Në filmat më të vjetër, Addams janë thjesht një familje e çuditshme.

Kurse në serial, ka shumë personazhe mbështetës me historitë e tyre, ndërsa nuk janë thjesht njerëz të zakonshëm, ata janë vampire, ujqër dhe qenie të tjera.

Për shembull, shoqja e dhomës së personazhit kryesor është një ujk që, për fat të keq të familjes së saj, ende nuk mund të shndërrohet në një të tillë.

Personazhi ka bërë një rrugë të gjatë që nga seria e vitit 1964.

Në përshtatjen e parë, ajo nuk kishte shumë interes për gjërat e errëta. Ajo rriste merimangat dhe shqyente kokat e kukullave, por vetëm kaq.

Në filmin e vitit 1991, ajo ishte një adoleshente e vështirë që vazhdimisht testonte shpikjet e saj te vëllai i saj të cilat nuk  ishin shumë të sigurta.

Në vazhdim, Addams Family Values , Wednesday dhe vëllai I saj Pugsley dërgohen në kampin veror, ku personazhi kryesor nis trazirat.

Filmi ikonik gjithashtu pati edhe një përshtatje në vitin 2019.

Edhe pse ishte i suksesshëm komercialisht, vlerësimet ishin shumë të përziera, ndërsa ishte më shumë “si përrallë”.

Pavarësisht dallimeve të dukshme, ka edhe disa cilësi të njëjta në të gjitha versionet, siç është lidhja e fortë mes saj dhe vëllait.

Ajo duket e rezervuar, por në fakt është e ndjeshme dhe e thellë.

E mërkura e re është me një karakter i fortë. Ajo nuk përdor rrjetet sociale dhe mendon se është humbje kohe, ndërsa në vend të një laptopi, ajo përdor një makinë shkrimi.

Në serialin e ri në Netflix, ajo përdor citate shumë inteligjente, edhe pse të çuditshme. Në filmin ikonik të viteve ’90 , ajo u portretizua nga aktorja Christina Ricci. Kurse në projektin e ri, Ricci luan një mësuese për nxënësit.

Aktorja e personazhit kryesor, Jenna Ortega, zbuloi se Ricci kurrë nuk u përpoq ta  udhëzonte ose t’i tregonte asaj se si ta portretizonte këtë personazh.

FOTO GALERI
1/12

Top Channel