​Kapaciteti i rrjetit elektrik në Ukrainë nuk është i mjaftueshëm për të gjithë banorët

27/12/2022 16:29

Deficiti në sistemin energjetik të Ukrainës është ulur pak, por kapaciteti ende nuk është i mjaftueshëm për të plotësuar nevojat e banorëve të vendit, njoftoi sot operatori shtetëror Ukrenergo.

“Kapaciteti ekzistues nuk është i mjaftueshëm për të mbuluar të gjitha nevojat e përdoruesve në vend, sepse konsumi i energjisë elektrike është rritur”, ka thënë kompania në llogarinë e saj në Telegram.

Në kryeqytetin ukrainas ka ndërprerje të vazhdueshme të energjisë, sipas korporatës energjetike ukrainase DTEK.

Deficiti i energjisë elektrike u zvogëlua pasi termocentrali u rifillua pas riparimeve dhe numri i familjeve që marrin pjesërisht energji elektrike po rritet, njoftoi Ukrenergo, por sipas zyrtarëve gjysma e strukturës elektrike të vendit është dëmtuar.

Kryeministri ukrainas Denis Shmygal deklaroi më parë se kufizimet në konsumin e energjisë elektrike do të mbeten në fuqi këtë dimër.

Që nga mbrëmja e së hënës, nëntë milionë ukrainas mbetën pa energji elektrike.

Top Channel