Lufta në Ukrainë/ Numri i viktimave ushtarake shkon në 200.000, sipas SHBA

10/11/2022 10:25

Gjenerali Mark Milley, kryetar i Shefave të Shtabit të Përbashkët të SHBA  ka thënë se rreth 100,000 ushtarë rusë dhe 100,000 ukrainas janë vrarë ose plagosur në luftën në Ukrainë dhe 40,000 civilë kanë vdekur.

Ditët e fundit, Ukraina ka sinjalizuar një gatishmëri për të zhvilluar disa diskutime me Moskën. Shenjat që Kievi ishte i gatshëm të rihynte në bisedime me Moskën ofronin ‘një dritare’ për negociata.

Milley tha se që bisedimet mund të jetë e suksesshme, nëse të dyja vendet do të arrijnë një njohje reciproke se një fitore e kohës së luftës nuk mund të arrihet përmes mjeteve ushtarake.

Gjenerali i lartë tha se shkalla e viktimave mund të bindë Moskën dhe Kievin për nevojën për të negociuar gjatë muajve të ardhshëm të dimrit.

“Ju po shikoni mbi 100,000 ushtarë rusë të vrarë dhe të plagosur,” tha gjenerali Milley. “E njëjta gjë ndoshta në anën ukrainase.”

Për krahasim, 15,000 ushtarë sovjetikë vlerësohet të kenë vdekur në konfliktin e Afganistanit të viteve 1979-89.

Top Channel