Të gjitha vajzat që kanë lindur në vitin 2009 dhe këtë vit bëjnë 13 vjeç do të vaksinohen ndaj Human Papiloma Virus, i cili shkakton kancerin e qafës së mitrës .

Nëpër qendra shendetësore ka prindër që kanë nsiur të interesohen sikundër ka të tjerë që janë janë skeptikë.

Por a ka efekt anësor vaksina ndaj Human Papiloma Virus?

Me shtimin e vaksina të detyrueshme ka ndryshim dhe të kalendarit të vaksnimit. Janë gjithësej 16 mijë e 34 vajza që këtë vit mbushin 13 vjec.

Top Channel