Për t’u verifikuar me një “tik blu” në Twitter, duhet të paguash

01/11/2022 15:57

Pronari i ri i Twitter-it, Elon Musk, ka thënë se procesi i fitimit të një “tiku blu” prestigjioz do të rishikohet, mes raporteve se për t’u verifikuar duhet paguar 20 dollarë në muaj.

Musk shkroi në Twitter se procesi i verifikimit po rinovohej, disa ditë pasi mori në dorë gjigantin e mediave sociale. Një shenjë blu është aktualisht falas dhe një mënyrë për të sinjalizuar një llogari është autentike. Musk përfundoi blerjen e tij prej 44 miliardë dollarësh të premten dhe e ka riemërtuar veten si Shefi Twit në Twitter.

Gjatë muajve të mosmarrëveshjeve ligjore që çuan në blerjen, miliarderi shprehu vazhdimisht shqetësime në lidhje me procesin e verifikimit dhe numrin e llogarive të spam-it dhe bot-it.

Por sipas faqes së internetit të teknologjisë ‘The Verge’ , e cila citoi korrespondencën e brendshme, Twitter tani dëshiron t’i tarifojë njerëzit 19,99 dollarë në muaj për të mbajtur statusin e tyre të verifikimit të shenjave blu.

Ai thotë se plani përfshin katërfishimin e çmimit për ‘Twitter Blue’  shërbimin e abonimit të kompanisë dhe bërjen e verifikimit një nga veçoritë e tij.
Përdoruesve të verifikuar do t’u jepen 90 ditë për t’u abonuar ose do të përballen me humbjen e shenjës së tyre blu, raporton ai.

Punonjësve iu tha projekti të dielën dhe u është thënë se duhet ta nisin skemën deri më 7 nëntor ose rrezikojnë të humbasin vendet e tyre të punës, shtoi ai.
Twitter Blue u lançua verën e kaluar dhe u jep abonentëve akses në veçori të ndryshme premium duke përfshirë opsionin për të zhbërë një cicërimë.
Aktualisht është opsionale dhe kushton 4,99 dollarë në muaj.

Ndërkohë që nuk ka pasur asnjë konfirmim zyrtar të planit, të hënën Musk u shfaq për të pranuar spekulimet në një postim të ri në Twitter, i cili thoshte: “Jo, të gjitha planet tona djallëzore janë zbuluar”, duke lënë të kuptohet se ndryshimet në Twitter do të vazhdojnë.

Top Channel