Thuhet se askush nuk e njeh me të vërtetë një komb pa u futur njëherë brenda burgjeve të tij.

‘Një komb nuk duhet të gjykohet nga mënyra se si i trajton qytetarët e tij shembullorë, por ata më të këqijtë’.

Kjo shprehje e Nelson Mandelës e gdhendur brenda një burgu në Shqipëri ka kuptim real dhe domethënëses veçanërisht për dhjetra qytetarë të arrestuar ndër vite për krime të lehta, të cilët nuk e morën dot mëshirën e gjykatave.

Përkundrazi mëshirën e gjykatave e morën të tjerë, të paprekshmit.

“Në sistemin e burgjeve punonin emra që e përdornin këtë punë si shpërblim për uljen e masës së dënimit”- thotë Drejtori i Burgjeve, Admir Abrija.

“Jeta në burg është të durosh!”, thotë i dënuari Olsi Borci.

Sonte në Exclusive…

Top Channel