Labirinti i Migracionit, instalacioni i veçantë i vendosur në Sheshin Skënderbej

26/10/2022 11:02

Labirinti i Migracionit, instalacioni i veçantë i ndërtuar nga GIZ Albania do të qëndrojë nga data 25 deri më 31 Tetor 2022 në Sheshin Skënderbej.

Ky instalacion është konceptuar në formën e një Muzeu Social që simbolizon migracionin e jetës së një emigranti. Në të gjitha panelet e instalacionit janë vendosur informacione të ndryshme të cilat i shërbejnë personave të kthyer nga emigracioni për t’u ri-integruar më lehtë pas kthimit në Shqipëri. Gjithashtu instalacioni përmban informacione edhe për personat e interesuar për mundësitë që ofrohen në Gjermani për të kryer studimet apo për punësim.

Për më tepër, çdo ditë në këtë pjesë të Sheshit Skënderbej do të ndërthuren seanca informative, trajnime dhe performanca artistike të krijuara enkas për qytetarët e Tiranës dhe jo vetëm. Sesionet informuese do të fokusohen kryesisht tek shërbimet që mund të përfitojnë qytetarët e Tiranës të kthyer nga emigracioni, por jo vetëm, si dhe informacione të vlefshme për të rinjtë që duan të vazhdojnë shkollimin e tyre jashtë Shqipërisë.

Një seksion i veçantë do t’i kushtohet rolit që Diaspora mund të ketë në zhvillimin e mëtejshëm të qytetit duke sjellë në Tiranë eksperiencën e përftuar në Gjermani.

Ky instalacion vjen në kuadër të titullit “Tirana, Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022” dhe është i ndërttuar nga GIZ Albania me mbështetjen e Kongresit Rinor Kombëtar dhe Bashkia Tiranë.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel