Rivendoset energjia në termocentralin ukrainas pas një sërë ndërprerjesh

19/10/2022 09:21

Energjia është rivendosur në termocentralin bërthamor Zaporizhzhia në Ukrainën jugore pas një sërë ndërprerjesh, tha Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike.

Drejtori i Përgjithshëm Rafael Grossi tha se lidhja me linjën e fundit të mbetur të energjisë u rivendos në orën 21:30 të hënën, pothuajse 18 orë pasi u ndërpre.

Këto ndërprerje tregojnë se sa e pasigurt mbetet situata e sigurisë bërthamore në termocentral, ndërsa lufta me Rusinë vazhdon.

Grossi tha se ndërprerja “nënvizon gjithashtu nevojën për të krijuar një zonë të sigurisë bërthamore dhe mbrojtjes së sigurisë rreth objektit, pas bombardimeve të shpeshta në ose pranë uzinës në muajt e fundit”.

Më parë kishte ndërprerje të energjisë në 8 dhe 12 tetor.

Dje, zona e Zaporizhzhia “vazhdoi të merrte energji nga një linjë 330 kV jashtë vendit që furnizon energji elektrike përmes një sistemi rezervë që u rivendos në fund të javës së kaluar”.

IAEA shtoi se, megjithëse nuk pati asnjë bombardim gjatë natës, katër shpërthime të minave tokësore u vunë re në zonë të martën.

Top Channel