Ekziston një përllogaritje shkencore mjaft e prerë që përshkruan qeniet njerëzore më ‘fizikisht të përsosura’.

Në bazë të kësaj, gruaja më e bukur në botë, sipas Raportit të Artë të Bukurisë Phi, është në të vërtetë Jodie Comer. Mjafton të shikoni aktoren e “Killing Eve”, për të kuptuar se ajo ishte 94,52% e saktë në llogaritjen e përsosmërisë fizike.

Sipas raportit, sytë, vetullat, hunda, buzët, mjekra, nofulla dhe forma e fytyrës së 29-vjeçares iu afruan më shumë matjeve ideale me një rezultat prej 98.7% – vetëm 1.3% larg të qenit forma perfekte. Nuk është e çuditshme që ajo mori vendin e parë, por ajo doli kundër një konkurrence të ashpër me Zendaya, Bella Hadid dhe Beyoncé të gjithë të krahasuar me llogaritjen dhe ishin afër rezultatit të përsosur.

Lista e këtyre grave të bukura shkencërisht u krijua duke përdorur teknika të hartës me ndihmën e kompjuterit nga kirurgu estetik i fytyrës, Dr Julian De Silva, i cili drejton Qendrën për Kirurgjinë e Avancuar Kozmetike dhe Plastike të Fytyrës. Mjeku i ‘Harley Street’ tha për fituesen:

“Jodie Comer ishte fituesja e qartë kur të gjithë elementët e fytyrës u matën për përsosmërinë fizike. Ajo kishte leximin më të lartë të përgjithshëm për pozicionimin e hundës dhe buzëve të saj… Jodie gjithashtu kishte rezultatin më të lartë për gjerësinë dhe gjatësinë e hundës dhe ishte afër majës për formën e buzëve dhe pozicionin e syve të saj. Mjekra e saj ka një formë të bukur dhe forma e përgjithshme e fytyrës së saj është vërtet e theksuar. Elementi i vetëm për të cilin ajo u vlerësua ishin vetullat e saj, të cilat arritën një rezultat mesatar prej 88%”.

Më pas ai vazhdoi të detajojë të famshmit e tjerë të bukur shkencërisht, duke shtuar:

“Zendaya ishte e dyta afër dhe lehtësisht kryesoi rezultatet për buzët me një notë prej 99.5% dhe ballin e saj në 98%. Bella Hadid ishte e treta, duke arritur rezultatin më të lartë për pozicionin e syve dhe mjekrës së saj. Beyoncé ishte e katërta, duke shënuar notat më të larta për formën e fytyrës së saj (99.6%) dhe duke marrë rezultate shumë të larta për sytë, zonën e vetullave dhe buzët”.

Raporti i Artë ishte një ekuacion matematikor i krijuar nga grekët në një përpjekje për të matur bukurinë. Ideja prapa ekuacionit është se sa më afër raportet e një fytyre ose trupi me numrin 1.618 (Phi), aq më të bukura bëhen ato.

Top Channel