Udhëtimi me tren u ndërpre në të gjithë Gjermaninë veriore të shtunën në mëngjes, për shkak të një sulmi dashakeqës e të qëllimshëm thanë autoritet.

Të gjithë trenat me shpejtësi të lartë, rajonale dhe të mallrave në veri të vendit ndërprenë lëvizjen për gati tre orë mëngjesin e së shtunës për shkak të prerjes së kabllove të lidhjes radiofonike.

Deutsche Bahn pretendoi se paraliza ishte shkaktuar nga një veprim i qëllimshëm, i cili ndaloi trenat në Hamburg, Schlesëig-Holstein, Saksonia e Ulët dhe Bremen.

Trenat në distanca të gjata midis Berlinit dhe Këlnit dhe Berlinit dhe Amsterdamit u prekën gjithashtu, ndërsa trenat nga Danimarka nuk po kalonin kufirin për në Gjermani.

Ministri i Transportit i Gjermanisë, Volker Wissing tha se ishte “e qartë se ky është një veprim i synuar dhe i qëllimshëm”, duke shtuar se motivi “ende nuk dihet”.

Ndërprerja ngriti këmbanat e alarmit pasi NATO dhe Bashkimi Evropian muajin e kaluar theksuan nevojën për të mbrojtur infrastrukturën kritike pas atyre që ata i quajtën akte sabotimi në tubacionet e gazit Nord Stream.

Ngjarja erdhi  një ditë përpara zgjedhjeve shtetërore në Saksoninë e Ulët, ku socialdemokratët e Scholz janë në rrugën e duhur për të ruajtur pushtetin dhe të Gjelbërit shihen duke dyfishuar pjesën e tyre të votave, sipas sondazheve.

Ndërkohë radha të gjata njerëzish u krijuan me  shpejtësi në stacionet kryesore, duke përfshirë Berlinin dhe Hanoverin, pasi tabelat inforumuese treguan se shumë shërbime ishin me vonesë ose anuluar.

Top Channel