Siguria bërthamore, drejtori i përgjithshëm i Agjensisë së Energjisë Atomike do të udhëtojë në Moskë

06/10/2022 18:22

Drejtori i Përgjithshëm i IAEA Rafael Grossi tha të enjten se do të udhëtojë në Moskë për të diskutuar sigurinë bërthamore dhe situatën në termocentralin bërthamor Zaporizhzhia, pasi u takua me presidentin ukrainas Volodymir Zelensky në Kiev.

“Puna ime është të parandaloj një aksident bërthamor dhe kjo është ajo që po bëj”, u tha Grossi gazetarëve në një konferencë shtypi në Kiev.

Grossi tha se do të udhëtojë në Rusi “shumë shpejt” dhe se ai beson se bisedat që do të ketë këtu do të jenë në një “nivel shumë të lartë”. 

Stafi në uzinë po punon në “rrethana të padurueshme”, por që stafi i IAEA do të vazhdojë rotacionin e tyre në uzinë, shtoi ai, duke thënë se ka pasur indikacione se ka miniera në perimetrin e uzinës, por jo brenda uzinës. vetë.

Top Channel