Një ndërtesë e dëmtuar e fabrikës në rajonin Donetsk në Ukrainën lindore po ndihmon në furnizimin me bukë për vijat e para të frontit të luftës.

Furra buke në Kostiantynivka është një nga dy furrat e mëdha të mbetura në pjesën e Donetskut të kontrolluar nga ukrainasit, shumica e të cilave është nën kontrollin rus.

Furra të tjera u detyruan të mbyllen për shkak të ndërprerjes së energjisë elektrike dhe gazit dhe dëmtimit nga luftimet. Fabrika pjek rreth 17,500 bukë çdo ditë – gjysma e të cilave shkojnë për ushtrinë ukrainase.

“Ne pjekim më shumë bukë gjatë natës që të mund ta shpërndajmë në dyqane në mëngjes,” thotë drejtori i furrës Oleksandr Milov.

Punonjësja, Olena Nahorna, 48 vjeç, tha: “Ne nuk kemi frikë. Ne pjekim bukë, sepse populli, ushtria, mbrojtësit tanë, kanë nevojë për bukë”.

Por furrat e bukës në Kostiantynivka dhe Druzhkivka nuk bëjnë bukë të mjaftueshme për rreth 300,000 njerëz që mbeten në pjesën e kontrolluar nga ukrainas të rajonit të Donetsk.

Në jug të rajonit, sipërmarrësit sjellin bukë nga rajonet fqinje Dnipropetrovsk dhe Zaporizhzhia, dhe disa supermarkete kanë furra të vogla buke.

Ndërsa furra e bukës Kostiantynivka mbetet e hapur, ajo është përballur me sfida si në prill kur humbi furnizimin me gaz dhe kaloi në qymyr.

Top Channel