Janë zbuluar monedhat e reja me portretin e mbretit Karl III, pas vdekjes së mbretëreshës Elizabet II.

BBC News publikoi foton e parë e një monedhe 50 pence dhe një tjetër prej 5 £ që përfshin një imazh të Mbretit nga skulptori britanik Martin Jennings.

Monedhat ndjekin traditën shekullore me monarkun tani përballë majtas – në mënyrë të kundërt me paraardhësin e tij.

Ashtu si me mbretërit e mëparshëm britanikë, dhe ndryshe nga Mbretëresha, ai nuk mban kurorë.

Mbreti Charles raportohet se e miratoi personalisht figurën dhe u tha se ishte i kënaqur me ngjashmërinë mes tij dhe portretit.

Monedha 50pence do të jetë e disponueshme për përdorim të përgjithshëm, përpara fundit të vitit.

Top Channel