Regjisori i njohur Woody Allen ka treguar se po heq dorë nga krijimi i filmave.

Woody Allen deklaroi për gazetën spanjolle La Vanguardia se ai ka planifikuar që të ndalojë së bëri filma dhe se dëshiron që të kalojë më shumë kohë duke shkruar në vitet e tij të mëvonshme gjatë kohës që është në Evropë për të punuar në filmin e tij të 50-të. Projekti i tij i ardhshëm, i cili parashikohet të jetë i fundit, do të xhirohet tërësisht në frëngjisht dhe është vendosur në Paris. Sipas Allen, filmi i tij i ardhshëm do të jetë “eksitues, dramatik dhe gjithashtu mjaft ogurzi”, i krahasueshëm me “Match Point”.

“Zero Gravity” i Allen, do të dalë nga Alianza në Spanjë më 27 shtator. U publikua nga Arcade dhe u shpërnda nga Simon & Schuster në Shtetet e Bashkuara.

Për shkak të akuzave për abuzim ndaj tij, Allen ka filluar të xhirojë më shpesh në Evropë pasi popullariteti i tij në Shtetet e Bashkuara ka rënë ndjeshëm. Me “Rifkin’s Festival”, u filmua në dhe rreth qytetit të pasur të San Sebastian gjatë Festivalit të Filmit San Sebastian 2020. Përfshirja e tij në festivalin në kryeqytetin e provincës Baske daton në vitin 2004, kur ai debutoi “Melinda & Melinda”, dhe përsëri në 2008, kur debutoi “Vicky Cristina Barcelona”. Pse Woody Allen po tërhiqet pas filmit të tij të ardhshëm?

“Festivali i Rifkinit”, i cili përfshin Elena Anaya, Louis Garrel dhe Gina Gershon është më i rëndësishmi në botën spanjolle. Çuditërisht, ai deklaroi se “asnjëherë nuk e kishte menduar të tërhiqej” në konferencën për shtyp që shpalli fillimin e xhirimeve. Mediumi spanjoll Mediapro, i cili financoi gjithashtu dy nga filmat më të njohur të Allen, “Midnight in Paris” dhe “Vicky Cristina Barcelona”, që i dha Penelope Cruz Oscar-in e saj të parë, mbështeti “Rifkin’s Festival”.

Filmi i mëparshëm i Allen “A Rainy Day in New York” u pezullua nga Amazon Studios pasi ata pretenduan se Allen “sabotoi” projektin duke bërë komente në lidhje me akuzat për sulm të Dylan Farrow. Ai pretendoi një shkelje të kontratës në padinë e tij prej 68 milionë dollarësh kundër tyre. Më vonë, një marrëveshje u arrit jashtë gjykatës. Allen ka pasur gjithashtu probleme me shtëpitë botuese. Pas ankesave të stafit, Hachette anuloi botimin e kujtimeve të tij “Apropos of Nothing”, por një botues tjetër, Arcade, e mori atë./ Top Albania Radio

Top Channel