Viti i ri shkollor pati numrin më të ulët të regjistrimeve në bashkinë e Mirditës, çka ka bërë që dhe ata pak nxënës që ishin në fshatra të vijonin mësimin në 2 shkollat 9-vjeçare në rrëshen, duke rritur kështu kostot financiare për familjet e tyre.

Siç duket zona është mjaft e zhvilluar por emigrimi i të rinjve dhe largimi i shumë familjeve drejt zonave urbane ka ulur ndjeshëm numrin e të rinjve në këtë fshat duke bërë që dhe numri i nxënësve në shkolla të ulet ndjeshëm duke çuar deri në mbylljen e saj.

Ndodhemi në shkollën 9-vjeçare të Prosekut vetëm 7 km larg qytetit të Rrëshenit, e cila ka funksionuar vetëm 2 ditët e para të këtij Viti shkollor, por mungesa e nxënësve ka bërë që edhe kjo shkollë të mbyllet.

 

Top Channel