Paratë ruse, Rama: Ka ende/ Kryeministri lajmëron se do të dalin fakte të reja

17/09/2022 15:13

Kryeministri Edi Rama dha të tjera detaje për qëllimin final të sulmeve kibernetike të Iranit.

“Shqetësim i  madh dhe i ri. Një agresionin i  mirëfilltë luftarak në botën e sistemit. Agresion i  errën më qëllim zhdukjen e të dhënave duke lënë një tokë të djegur nga mbrapa. Sulmi nuk e ka arritur qëllimin. Dëmet shumë të lehta se sa agresiviteti. Të dhënat janë irelevante përsa i  përket sensibilietit të tyre. Nuk janë dokumente sekrete. E bënë për konspiracion dhe ngjallje paniku. Lufta vazhdon. Sulme të tjera dhe rritur nivelin e sigurisë”, tha Edi Rama.

Duke folur për financimin rus të PD, Edi Rama tha se koha na dha të drejtë për denoncimet tona atë kohë. Por sipas Edi Ramës çfarë dimë deri më tani nuk është fundi i  të gjithë tabllosë së financimeve ruse.

Kryeminisri lëshoi akuza të forta për njerëzit e drejtësisë që bashkëpunojnë me ndërtues të cilët ngrenë  kate pallatesh  pa leje.

“Drejtësia nuk më lejon mua qeverinë tonë t’i bëj gjërat deri në fund. Policinë e shtetit….nëse gjykatat do bënin sa policia…..Këta  që ndërtojnë për të shitur e blejnë prokurorin dhe gjykatësin. Prokurorët dhe gjykatësin bëjnë pazare me ata dhe ia shesin medias. Vendimi qeverisë për ata që ndërtojnë kate, ty stë del llogaria ose ta blesh me çmimin real”, tha Rama.

Se përse Muhamed Rrumbullaku është njeriu i  duhur në drejtimin e policisë shqiptare, kryeministri solli këto argument.

“Shembull se ne nuk qeverisim me tanët apo të atyre dhe biografitë. Jemi një qeveri dhe u japim meritën. Çiftelitë dhe daullet 10 vite të sjella në skenë. Muhamed Rumbullaku me vlerë të padiskutuar në aspektin e ndershmërisë profesionale. Ka mbështetjen absolute tonën”, tha Rama.

 

Top Channel