Adele fitoi çmimin e saj të parë Emmy për specialen e CBS me titull “Adele One Night Only”, në hapje të “Creative Arts Emmy Awards” në Los Angeles.

Specialja e saj “Adele One Night Only” fitoi gjithashtu edhe “Dizajni i jashtëzakonshëm i ndriçimit drejtimi i ndriçimit për një shumëllojshmëri të veçantë”, “Përzierja e jashtëzakonshme e tingullit për një seri të ndryshme” ose “Drejtim teknik i veçantë dhe i jashtëzakonshëm” dhe “Kontroll video për një kategori të veçantë”.

Kjo do të thotë se Adele është larg vetëm një fitim të një çmimi në Tony Awards për të fituar më pas statusin EGOT,  një person që ka një çmim Emmy, një çmim Grammy, një Oscar dhe një çmim Tony.

Top Albania Radio shkruan se vetëm 17 persona kanë arritur të marrin statusin EGOT, duke përfshirë Mel Brooks, Whoopi Goldberg dhe John Legend.

Adele ka fituar 15 Grammy dhe gjithashtu ka marrë çmimin Oscar për këngën më të mirë origjinale në 2013 për temën e saj të James Bond, “Skyfall”.

Ish-presidenti Barack Obama gjithashtu fitoi çmimin Emmy për rrëfimin e tij të serialit dokumentar të Netflix, “Our Great National Parks”.

Kompania e produksionit të Obama, “Higher Ground”, është pas serialit me pesë pjesë në parqet kombëtare në mbarë botën.

Ai bëhet presidenti i dytë amerikan në histori që fiton një Emmy. Seriali Netflix shfaq bukurinë natyrore që përfshin pesë kontinente dhe përmban vendndodhje duke përfshirë Patagoninë Kiliane dhe Indonezinë.

Pretendentë të tjerë në kategorinë për narratorin më të mirë përfshinin David Attenborough, Lupita Nyong’o dhe Kareem Abdul-Jabbar.

Pas largimit nga detyra në vitin 2017, ish-presidenti dhe gruaja e tij Michelle krijuan “Higher Ground”, duke arritur një marrëveshje me Netflix që thuhet se vlente dhjetëra milionë dollarë.

Top Channel