​Tetë ushtarë rusë të dyshuar për krime lufte në Bucha

16/08/2022 22:17

Shërbimi ukrainas i sigurisë ka identifikuar tetë ushtarë të tjerë rusë të dyshuar për krime lufte në Bucha.

Këta tetë ushtarë, shumica e tyre nga Njësia 6720 e Shërbimit Federal të Gardës Kombëtare të Federatës Ruse, u akuzuan për plaçkitje të pronave dhe vjedhje nëpër shtëpi të braktisura.

Ushtarët rusë plaçkitën “trofe” për veten e tyre – kompjuterë dhe pajisje shtëpiake, bizhuteri, pajisje, veshje, ushqime etj., thuhet në një deklaratë në Telegram.

Top Channel