Eurovision 2023/ Një tjetër qytet i bashkohet garës në Mbretërinë e Bashkuar, për të pritur konkurrentët e festivalit

08/08/2022 11:38

Newcastle është qyteti më i fundit që ka hedhur kapelën e tij në ring, ndërsa Britania e Madhe kërkon një qytet pritës për Eurovizionin e vitit të ardhshëm.

Ajo vjen pasi Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU) vendosi se festivali nuk mund të mbahej në Ukrainë, pavarësisht fitores së saj, për shkak të luftës.

Në listë janë aktualisht Londra, Leeds, Sheffield, Manchester, Glasgow dhe së fundmi Newcastle.

Sipas Sky News oferta e qytetit është organizuar nga ‘Iniciativa NewcastleGateshead’, drejtuar nga Ian Thomas.

“Kjo është një mundësi një herë në gjeneratë për të mirëpritur një numër të madh vizitorësh, interpretuesish dhe mediash ndërkombëtarë në verilindje të Anglisë dhe për të shfaqur kulturën tonë të klasit botëror, trashëgiminë e pasur dhe rajonin e gjallë në botë.

Ndikimi i mundshëm i Newcastle që pret Eurovision 2023 është fenomenal. Eurovision do të luajë një rol të rëndësishëm në rinovimin dhe ruajtjen e ekonomisë së vizitorëve tanë, mbështetjen e bizneseve tona dhe krijimin e një vendi edhe më të mirë për banorët tanë”, thanë ata, shkruan BBC.

“Eurovizioni do të jetë në një shkallë edhe më të madhe dhe ne e mirëpresim këtë mundësi fantastike për ta sjellë këtë në rajon”.

Kriteret që duhet të plotësojnë qytetet pritëse të Eurovizionit, përfshijnë një vendi që mund të mbajë të paktën 10,000 njerëz dhe akses në një aeroport ndërkombëtar.

Orkestra Kalush nga Ukraina gëzohet për fitoren në Eurovizion

Top Channel