Jane Fonda ka zbuluar se ka shumë depresion në familjen e saj, por ajo beson se stërvitja e ndihmon për ta shmangur atë.

Aktorja 84-vjeçare zbuloi se ka shumë depresion në familjen e saj, ndaj bën gjithçka që mundet për ta shmangur atë.

“Unë vij nga një varg i gjatë njerëzish depresivë. Një nga mënyrat se si e shmang depresionin është përmes stërvitjes. Kur lëviz, kur ec, kur ushtrohem, depresioni largohet. Kjo dhe aktivizmi janë dy anekdotat më të mira për depresionin për sa më përket mua. Dua të them, nëse nuk keni depresion kronik, gjë që është ndryshe”,  tha ajo për Vogue.

Jane zbuloi gjithashtu se ajo e sheh ushtrimin fuqizues dhe ka dëgjuar ndjenja të ngjashme nga gra të tjera që kanë bërë stërvitje gjatë viteve.

“Unë thjesht isha e magjepsur me mënyrën se si [njerëzit e përqafuan]. Dua të them , ndoshta njerëzit filluan ta bënin sepse donin të dobësoheshin, por gratë më thoshin: ‘Unë nuk marr më insulinë për diabetin tim’ ose, ‘Unë qëndrova përballë shefit tim për herë të parë sepse mund të shihja muskujt në krahët e mi’. Ajo i fuqizoi gratë në mënyra shumë të thella. Unë isha vërtet e lumtur për këtë“, tha ajo.

Top Channel