Britaniku Shaun Pinner i dënuar me vdekje nga Rusia, ka paraqitur ditën e sotme një kërkesë ku apelon vendimin e  miratuar nga gjykata.

Shaun Pinner u kap ndërsa shërbente me ushtrinë ukrainase dhe u gjykua si mercenar në Republikën e vetëshpallur Popullore të Donetskut, nga një gjykatë e cila nuk njihet ndërkombëtarisht.

Përkrah tij ishin bashkëkombësi britanik Aiden Aslin dhe shtetasi maroken Brahim Saaudun.

Pinner u kap ndërsa luftonte për të mbrojtur qytetin jugor të Mariupol.

Familja e tij thotë se ai duhet të konsiderohet si rob lufte dhe e përshkruan gjyqin si të paligjshëm.

Avokati i Pinner tha se ajo do të bënte një kërkesë për falje nëse ankesa refuzohej, sipas raportit të Interfax.

 

Top Channel