Një shtetas serb është arrestuar ditën e sotme në Kosovë gjatë festimeve të festës së Vidovdanit.

Ky qytetar më herët kishte valëvitur flamurin e Rusisë, por megjithatë policia tha se duhet të verifikohen mbi të, disa të dhëna të tjera.

Pas liturgjisë në Graçanicë me rastin e festës së Vidovdanit, serbët kanë vizituar monumentin në Gazimestan përmes autobusëve dhe veturave.

Ata janë kontrolluar nga policia e Kosovës për ekspozim të simboleve nacionaliste.

Disa prej tyre janë detyruar të zhveshin bluzat të cilat përmbanin mesazhe nacionaliste serbe.

Policia e Kosovës në anën tjetër përveç prezencës së shtuar është duke e monituruar situatën edhe nga droni.

Top Channel