Tërmet politik në Francë! Presidenti Emmanuel Macron humbet maxhorancën absolute në parlament

19/06/2022 20:10

Më pak se dy muaj pasi u rizgjodh president, Emmanuel Macron është në rrugën e humbjes së kontrollit të Asamblesë Kombëtare Franceze pas një performance të fortë nga partitë rivale.

Gjatë zgjedhjeve presidenciale në prill, Macron kishte më shumë se 300 vende dhe mundi “Tubimin Kombëtar” të Le Pen me një diferencë të lartë.

Atij i duheshin 289 vende në parlament për të ruajtur shumicën, por sipas parashikimit, ai  humbet shumicën absolute në Francë pasi “Together”, sipas sondazheve, zë 205 deri në 235 vende.

Aleanca e majtë-gjelbër e ekstremit të majtë Jean-Luc Mélenchon, e quajtur Nupes, do të fitojë 150 deri në 180 vende, ndërsa Rally Kombëtare e ekstremit të djathtë do të shkojë nga tetë vende në mes 80 dhe 100

Koalicioni i tij i qendrës Ansambël, është në rrugën për të fituar zgjedhjet parlamentare, sipas rezultateve të parashikuara. Por ai do të humbasë dhjetëra vende dhe do të luftojë për të shtyrë reformat e tij.

Aleanca e majtë-gjelbër parashikohet të vijë e dyta, por edhe partia e ekstremit të djathtë të Marine Le Pen kishte një performancë të mirë.

Top Channel