Nga Tirana në Myzeqe. 65-vjeçari Shaban Maknori la shtëpinë në zonën e Laprakës për të ruajtur dhenë në fermat e ultësirës perëndimore.

Në moshë pensioni ish-minatori i Valiasit, ndërroi profesion. çdo ditë ngrihet në ora 5 të mëngjesit për t’u kujdesur për lopët e fermës në Ferras të Divjakës, dhe punën e mbyll në mbrëmje.

Për të rinjtë që kërkojnë punë dhe nuk gjejnë 65-vjeçari thotë se ata thjesht nuk kanë dëshirë të punojnë.

Puna e re e ka çuar larg familjes Shabanin që nuk ndjen lodhje dhe mjafton t’i shohë ata fundjavave.

 

Top Channel