Në ‘sitën’ e vettingut/ Përfaqësuesi i ONM i ashpër me Arjan Ndojën: Nuk do e kisha dashur një prokuror si ju! ( Ja përgjigjja)

29/04/2022 14:38

KPK vendosi që ta shty seancën për në datën 10 maj ku do të marrë parasysh kërkesën e prokurorit të durrësit i cili kërkoi konfirmimin në detyrë të tij, teksa nga ana tjetër, u gjet përballë gjetjeve të KPK që konstaton se referuar raportit të DSIK ka papërshtatshmëri figure, duke qenë se sipas raportit rezulton se ai është shoqëruar me persona problematikë me ligjin si A.L, i njohur si ‘Rrumi’.

Përfaqësuesi i ONM, Theo Jacobs, është shprehur prerë se nuk do të kishte dashur një prokuror si Arjan Ndoj. Në seancën maratonë, Jacobs, dha edhe argumentet se përse nuk do e kishte dashur një prokuror si Arjan Ndoj, duke nisur nga deklarat e tij për pagën si avokat, me tej si prokuror e për të përfundur me ditën e atentatit, kur prokurori në fjalë udhëntonte në makinë me persona të njohur të botës së krimit.

“Meqnënëse kam te drejtën të ndaj opinionin tim me ju. kur po përgatitesha për seancën po mendoja nëse do doja të kisha një prokuror si ju? Po ta them qartë: Jo ! Kur ju u rikthyet në 2008 mbasi ishit pezulluar për disa vite kam kontrolluar deklaratën tuaj dhe ju në atë kohë deklaronit se fitonit 250 mijë euro në vit si avokat.

Nuk e di se sa gjyqtarë nga 2005 deri në 2007 fitonin po aq sa ju? Shumë gjyqtarë do të kishin qenë të lumtur nëse do fitonin si ju. Unë pyes pse ky individ do dojë të jetë prokuror kur krahasuar me pagën e prokurorit që fitonte 1 të dhjetën që ju fitonit si avokat. Ju thoni që u bëtë prokuror sepse donit t’i shërbenit vendit dhe doni të kapni kriminelë.

E di nga ky proces , por ju nuk jeni një prej tyre. Arsyeja e dytë ju lëvizni nën shoqërinë e personave te gabuar dhe kjo nuk do të thotë që ka lidhje me hetimet tuaja, por sidomos në Shqipëri këta persona që nuk janë dënuar, kjo është një përgjigjje në një kontekst shqiptar.

Në përgjigje ndaj përfaqësuesit të ONM, prokurori Ndoj u shpreh se titullin e magjistratit e ka fitur me mund, ndërsa pretendoi se e gjithë pasuria e tij është e ligjshme dhe se ai plotësonte kushtet ligjore për të qenë prokuror.

“Do bëj sqarim unë kam deklaruar 150 mijë euro të ardhura në vit si avokat dhe jo sa thatë ju. Titullin e magjistratit e kam fituar me shumë mund dhe djersë dhe u riktheva në punë pasi humbisja titullin për të cilin kisha luftuar gjithë jetën. Unë nuk u përkas revolucionarëve, por fakti që kam të ardhura të ligjshme është zgjidhja ime që u bëra prokuror.

Ky koment që bëni ju sepse unë i plotësoj kushtet ligjore dokumentare për prokuror. Ndjej keqardhje kur thoni 60 perqind e prokuroreve nuk i përmbushin kushtet. S’kam asnjë kompleks inferioriteti të përballem me Theo Jacobs në nivel ekspertize, përvec moshës . Kudo konventat janë njëlloj. Mendoj se po te kishim punuar bashkë do kishe patur perceptim tjetër dhe ndryshe dhe jo kaq sipërfaqsor. Shkoni pyesni njerëzit se njerëzit na njohin.

Fakti se ky sistem s’ka dënuar ca nuk është argument që përdoret ne kete panel. Po them dhe dicla tjetër, në asnjë vend të botës nuk gjykohen gjyqarët dhe prokurorët per vendimet e tyre, por per shkaqet dhe parimet. Kjo që thoni ju jane biseda kafesh” – u shpreh ai.

Top Channel