Koreja e Veriut fajëson SHBA-në për përjashtimin e Rusisë nga organi i OKB-së për të Drejtat e Njeriut

11/04/2022 15:58

Koreja e Veriut, e cila ishte ndër 24 vendet që votuan kundër pezullimit të Rusisë nga OKB për të Drejtat e Njeriut, ka fajësuar SHBA-në.

Ajo që SHBA kërkon… është të izolojë vendet e pavarura dhe forcat që i sfidojnë ato në arenën ndërkombëtare, në mënyrë që të ruajë rendin e saj të paligjshëm dhe çnjerëzor hegjemonist të udhëhequr nga SHBA“, thuhet në një deklaratën që raportohet nga Reuters.

Javën e kaluar, Rusia u pezullua nga organi kryesor i Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut, pas një votimi nga anëtarët.

Top Channel