Ibrahim Kalin, chief advisor to Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, speaks during an interview in Istanbul, Saturday, Oct. 19, 2019. Erdogan wants Syrian government forces to move out of areas near the Turkish border so it can resettle up to 2 million refugees there, Kalin said, adding that Erdogan will raise the issue in talks next week with Syria's ally, Russian President Vladimir Putin. Government troops have moved in to several locations in northeastern Syria this week, invited by Kurdish-led fighters to protect them from Turkey's invasion. (AP Photo/Emrah Gurel)

Zëdhënësi i Presidencës turke Ibrahim Kalin, tha në një deklaratë ditën e sotme se Turqia dhe çdo vend tjetër duhet të ndihmojë Ukrainën dhe ti ofrojë më shumë mbështetje Kievit, por jo të prishin marrëdhëniet me Rusinë.

Sipas tij nëse të gjitha vendet prishin marrëdhëniet me Rusinë, atëherë nuk ka se kush të bisedojë me të për të në mënyrë që të arrihen negociatat.

“Nëse të gjithë i prishin marrëdhëniet me Rusinë, atëherë kush do të flasë me ta. Ukraina ka nevojë për mbështetje në çfarëdolloj forme, në mënyrë që të mbrojë veten, por Rusia duhet dëgjuar në një mënyrë ose një tjetër, në mënyrë që deklaratat e tyre të kuptohen dhe jo justifikohen” tha Ibrahim Kalin.

Turqia është një vend anëtar i NATO, e cila ka marrëdhënie të mira si me Rusinë ashtu dhe Ukrainën, dhe ka marrë pjesë në negociatat mes palëve.

Perëndimi i është përgjigjur Rusisë me sanksione, por Turqia ka preferuar të mos i bashkohet megjithëse ka dënuar pushtimin rus.

Top Channel