Do përdorin armë bërthamore? Zëdhënësi i Putinit : Akoma nuk i kemi arritur qëllimet tona në Ukrainë

22/03/2022 21:09

Zëdhënësi kryesor i presidentit rus Vladimir Putin ka pranuar se Rusia nuk ka arritur ende asnjë nga qëllimet e saj ushtarake në Ukrainë dhe ka refuzuar të mohojë se Moska mund të përdorë armët bërthamore.

Në një intervistë me CNN të martën, Dmitry Peskov në mënyrë të përsëritur refuzoi të përjashtonte që Rusia do të konsideronte përdorimin e armëve bërthamore kundër asaj që Moska e shihte si një “kërcënim ekzistencial”.

Kur u pyet se në çfarë kushtesh Putini do të përdorte aftësinë bërthamore të Rusisë, Peskov u përgjigj: “Nëse është një kërcënim ekzistencial për vendin tonë, atëherë mund të jetë”.

I pyetur se çfarë mendonte Putini se kishte arritur deri më tani në Ukrainë, Peskov u përgjigj: “Epo, para së gjithash, ende jo. Ai nuk ka arritur ende diçka.”

Zëdhënësi pohoi gjithashtu se “operacioni special ushtarak” – ashtu siç zyrtarisht Kremlini e quan pushtimin e Rusisë në Ukrainë – “po vazhdonte në mënyrë rigoroze në përputhje me planet dhe qëllimet që ishin vendosur më parë”.

Top Channel