Gjashtë poçarë i kanë mbetur gjithsej Shqipërisë, shumica prej të cilëve të moshuar.

Pak e nga pak edhe ky zanat po shkon drejt zhdukjes. Të rinjtë nuk kanë dëshirë ta mësojnë ndërsa ata pak që kanë mbetur nuk kanë punëtorë.

Leonardi mendon që artizanët duhet të ketë mbështetje dhe stimul nga shteti, e vetmja mënyrë për të mbijetuar.

Punimet e poçarisë vazhdojnë gjejnë përdorim të gjerë, sidomos në enët e kuzhinës për shkak të pastërtisë që garantojnë, ndryshe nga plastika e porcelani.

Top Channel