“Facebook dhe Instagram të ndalohen në Rusi”/ Gjykata e Moskës shpalli Metën “organizatë ekstremiste”

21/03/2022 15:45

Gjykata e Moskës shpalli Metën “organizatë ekstremiste” dhe për këtë arsye ndaloi shërbimet e saj.

Shërbimet sekrete ruse (FSB) i kishin kërkuar autoritetit gjyqësor që të vendoste një ndalim “të menjëhershëm” të rrjeteve sociale amerikane Facebook dhe Instagram në Rusi.

Aktivitetet e Metës janë kundër Rusisë dhe forcave të saj të armatosura. Prandaj kërkojmë që Meta të ndalohet në Rusi dhe ky ndalim të fillojë zbatimin menjëherë”, tha Igor Kovalevski në seancën e parë të gjykimit, zëdhënës i FSB-së.

Ndalimi u kërkua edhe nga prokurori i Moskës.

Top Channel