Avionët ushtarakë ukrainas fluturojnë pa pengesa

20/03/2022 14:53

Avionët ushtarakë ukrainas që fluturojnë mbi vend tregojnë se Rusia nuk ka kontroll mbi qiejt pasi lëvizin ngadalë dhe pa pengesa mbi Ukrainë, duke mbështetur nocionin se Rusia nuk ka kontroll mbi hapësirën ajrore të vendit, sipas CNN.

Një analist sigurie që udhëtonte me CNN vuri re se avionët nuk po fluturonin me shpejtësi të lartë, duke treguar se ata nuk ishin përfshirë në një sulm dhe për këtë arsye ishin ukrainas.

Shikimet mbështesin raportet e inteligjencës perëndimore se Rusia nuk ka arritur epërsinë ajrore në Ukrainë.

Rusia nisi sulmet e saj në Ukrainë para 25 ditësh duke shkaktuar pasoja katastrofike.

Sulmet ajrore kanë shkaktuar numrin më të madh të viktimave dhe dëmeve.

Top Channel