Të paktën 847 civilë, përfshirë 64 fëmijë, janë vrarë në Ukrainë nga fillimi i pushtimit më 24 shkurt dhe të premten më 18 mars, sipas zyrës së OKB-së për të drejtat e njeriut (OHCHR).

Gjatë 24 orëve të fund numri i të vdekurve është rritur me 31 persona.

1,399 civilë të tjerë, përfshirë 78 fëmijë, janë plagosur, kryesisht nga bombardimet dhe sulmet ajrore, thotë OHCHR.

Numri aktual besohet të jetë shumë më i lartë, shton ai.

“Shumica e viktimave civile të regjistruara u shkaktuan nga përdorimi i armëve shpërthyese me një zonë të gjerë ndikimi, duke përfshirë bombardimet nga artileria e rëndë dhe raketat”,  tha OHCHR.

Top Channel