Shefi i Mbrojtjes britanike: Rusia nuk arriti të përmbushte objektivat në Ukrainë

18/03/2022 18:05

Rusia  nuk arriti të përmbushë objektivat e saj në Ukrainë, tha  shefi i inteligjencës së Mbrojtjes Britanike.

Gjenerallejtënant Sir Jim Hockenhull tha se përdorimi i  armëve nga forcat ruse do të çonte në mënyrë të pashmangshme në më shumë viktima civile dhe krizë humanitare.

“Kremlini deri më tani ka dështuar në arritjen e objektivave të tij fillestarë. Ai është befasuar nga përmasat dhe egërsia e rezistencës ukrainase dhe është mashtruar nga problemet e krijuara nga vetë ai”, tha ai në një deklaratë.

“Operacionet ruse kanë ndryshuar. Rusia tani po ndjek një strategji të ‘gërryerjes’. Kjo do të përfshijë përdorimin e pamatur dhe pa dallim të fuqisë së zjarrit.”

Strategjia do të rezultojë në rritje të viktimave civile, një ndërprerje të infrastrukturës ukrainase dhe do të intensifikojë krizën humanitare, sipas tij.

Në të njëjtën kohë, Sir Jim tha se Presidenti Vladimir Putin po forconte kontrollin e tij mbi mediat vendase ruse në një përpjekje për të maskuar problemet.

“Kremlini po përpiqet të kontrollojë narrativën, të fshehë problemet operacionale dhe të fshehë numrin e lartë të viktimave ruse nga populli rus”, tha Hockenhull.

Top Channel