Trupat e Mbretërisë së Bashkuar do të vendosen në Poloni për tre deri në gjashtë muaj

17/03/2022 14:30

Britania e Madhe do të vendosë sistemin e saj raketor anti-ajror Saber në Poloninë aleate të NATO-s, së bashku me 100 trupa.

BBC shkruan se do të dërgohen në një afat kohor të shkurtër nga tre deri në gjashtë muaj.

Një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes tha se sistemi raketor Sabre po dërgohej për të mbrojtur hapësirën ajrore polake dhe ishte thjesht për qëllime mbrojtëse.

Shtetet e Bashkuara dhe Gjermania kanë dërguar tashmë sisteme të mbrojtjes ajrore në krahun lindor të NATO-s.

Top Channel